Maak kennis met de keramisten die exposeren op de

Kleintje KLeiKunstenRoute zomer 2023: 29 juli en 30 juli

 

De volgende keramisten, in willekeurige volgorde, exposeren in ieder geval. Zodra we meer info van de keramisten hebben plaatsen we dat hier ook.

Dineke Taal, Janne Hamstra, Hidde  Idzinga, Karel Sterk, Lydia Kruiper, Marian Timmer, Hetty Grooten, Jet Twijnstra, Frida Hengeveld, Hettie van Ravenswaaij, Aafke vd Heiden, Carla Wink, Lies van Huet, Eva Ouden Ampsen, Patty Ament, Tjabel Klok, Wout van Doornik, Henny Schaapman en
Annet Hamster.

Van de volgende keramisten weten we al iets meer: 
Dineke Taal van Atelier KleiTaal organiseert, samen met cursiste Mariska Post de Klei Kunst en Route. Het atelier van Dineke ligt in het landelijk gelegen Raard, maar onder de rook van Dokkum. Zij is al ruim 20  jaar in de klei te vinden , en heeft al vele mensen in cursussen en workshops enthousiast gemaakt voor de klei. Haar laatste project is het verzamelen van klei uit verschillende windstreken, onder andere uit de 11 Friese Steden, waarmee zij haar Fries Servies het afgelopen jaar heeft ontwikkeld. 

www.kleitaal.nl

 Wietske Hellinga (1964) werkt en toont haar keramische objecten sinds 2016 in haar atelier aan de Nauwstraat 17 te Dokkum. Haar werk bestaat uit spontane improvisatie en is een directe uiting van haar gevoel. De laatste tijd onderzoekt zij de mogelijkheden om, naast glazuren, de kleuren van de gebakken klei in te zetten bij het vertellen van het verhaal. Door op creatieve wijze om te gaan met de ruimte in de oven ontstaan nieuwe bakmethodes, zoals het liggend bakken van een vaas op oesterschelpen. Het zout in de schelp werkt als zeer plaatselijk toegebracht zoutglazuur en vervormt en kleurt het werk in meerdere of mindere mate. Hiermee wordt het uitpakken van een gladbrand oven een spannend proces!
De oven heeft zoals altijd het laatste woord.


www.adiantum-keramiek.comJanne Hamstra van Pottenbakkerij Grûn heeft haar atelier in De Groen,
een voormalige basisschool waarin ateliers van diverse kunstenaars zijn gevestigd.
Naast het geven van workshops en lessen aan onderwijsinstellingen wordt er werk in opdracht
gemaakt.
Het draaien op de schijf blijft haar voorkeur houden, met name gebruiksgoed. Janne: "Het uitdrukken van (maatschappelijke) vraagstukken in klei blijft een voortdurende uitdaging! 


www.pottenbakkerijgrun.nl.

 


Hidde Idzinga: "Mijn werkwijze is altijd in serie en laat mij vooral inspireren door de natuur. Eerst maak ik kunst en hieruit maak ik gebruiksvoorwerpen. Experimenteren en het documenteren hiervan hecht ik veel waarde. Ik noem mijzelf altijd kunstenaar en keramist. In mijn werk probeer ik altijd een gezonde balans te zoeken tussen kunst en ambacht."
Atelier in de Anjelierstraat 8 in Dokkum.


www.hiddeidzinga.com

wordt vervolgd.........

  


  


 veel 


 

 

 


 

 


 

 Heel veel kijkplezier op de route!!! 


 


 


  


Kleintje Klei Kunst en Route zomer 2023
wandel- en fietsroute langs hedendaagse keramiek