De voorbereidingen voor de route in de zomer 2022 zijn volop in gang en de eerste aanmeldingen zijn al binnen. Je kan je nog net aanmelden of  al je vragen stellen via het contactformulier. De route vindt plaats op 23 en 24 juli, en 13 en 14 augustus 2022.

Wij zijn ook actief of facebook en instagram onder de naam kleikunstenroute. Een berichtje via die weg kan ook altijd!Zo zag de route van 2021 eruit. De route van 2022 zal ongeveer hetzelfde zijn!

Hieronder kunt u de pdf downloaden van de digitale routekaart van 2021. Die van Dokkum en Raard sluiten op elkaar aan!

WELKOM op de website van de KLEI KUNST en Route  

Voor de editie van zomer 2022 hebben zich weer een flink aantal keramisten aangemeld waar we heel blij mee zijn, waaronder ook studenten van verschillende kunstacademies. Het zijn:

Jessica Lelieveld, Karel Sterk, Annita Swaerts, Adriana Nichting, Thea Kanters, Lies van Huet, Bets de Vries-Dekker, Lydia Kruiper,  Anita Vogel, Jet Twijnstra, Hiltje Talsma, Irene van Breest Smallenburg, Anita Vogel, Henriette ter Horst, Hidde Idzinga, Youjian Tu, Brenda Hardijk, Maaike Buisman, Arda Barten, Janny Steenstra, Ilse Scholten, Hetty GRooten, Hettie van Ravenswaaij, Malinda Quartel,  Hedy Abeling, Myrthe van de Langkruis, Edith Madou, Janne Hamstra, Wietske Hellinga en Dineke Taal.

 

Wil je ook mee doen? Het kan nog net. Meld je aan!!


Een indruk van vorige zomer: Tot ziens op de volgende route in 2022! Op 23 en 24 juli, en 13 en 14 augustus. Van 11 tot 17 uur.

Op de KleiKunstenRoute kunt u weer genieten van keramiek tentoongesteld op mooie en verrassende locaties in Dokkum, Bornwird en Raard.  U kunt er langs fietsen of wandelen, bij elkaar ongeveer 15 km. Alle locaties zijn ook bereikbaar met de auto. De keramiek is gemaakt door bijna 30 keramisten uit Nederland. 

Ook een aantal studenten van verschillende kunstacademies doen dit jaar mee; hun werk is soms nog in de experimentele fase, maar zij laten het toch graag aan u zien. Behalve bij de Bonifatiuskapel zal hun werk ook te zien zijn bij pottenbakkerij Grun. 

In de tuin van het Museum Dokkum (eventjes achterom) vindt u ook historische informatie van 3 verschillende pottenbakkerijen die in de 17e, 18e, 19e in Dokkum hebben bestaan. 

 Ook de 3 hedendaagse, actieve pottenbakkerijen zetten de deuren voor u open. Dit zijn in Dokkum Pottenbakkerij Grun (van Janne Hamstra) en Adiantum Keramiek (van Wietske Hellinga), en in Raard Atelier KleiTaal (van Dineke Taal).

Op de volgende pagina stellen de keramisten van zomer 2022 zich aan u voor. 

Alle locaties op de route zijn aangegeven op een routekaart. U kunt een papieren versie halen bij de 3 open ateliers, bij het Museum Dokkum of de Bonifatiuskapel. Ook is het mogelijk een digitale versie te openen via de pdf op deze site (zodra deze klaar is). 

De tuinen en locaties zijn in de 2 weekenden herkenbaar aan een keramieken pot met daarop een cijfer, een Friese vlag en een vlag met het logo van de route daarop. De theetuin Ald Syl aan de Ee is in ieder geval al een heerlijke stop om even te pauzeren. Ook hier zal keramiek te zien zijn, en zullen draaidemonstraties plaatsvinden!!

Volg ons ook via Facebook en Instagram kleikunstenroute.

Let op: Deelname aan de route is op eigen risico.

Hieronder is het mogelijk alvast een reactie te geven op de informatie op deze site, vragen te stellen, of aankondigen of u van plan bent om te komen.Klei Kunst en Route zomer 2022
wandel- en fietsroute langs keramiek