In de zomer van 2023 organiseren we de Kleintje KleiKunstEnRoute. Het is een iets kleinere editie; 1 weekend en alleen in Dokkum. We wisselen deze editie jaarlijks af met de uitgebreide fiets-wandeltocht tussen Dokkum en Raard, langs de Ee en keramiek in particuliere tuinen.

Zo blijft het organiseren voor iedereen een afwisselende uitdaging!

WELKOM op de website van de KLEI KUNST En Route  

In de zomer van 2023 organiseren we de 3e editie op zaterdag 29 juli en zondag 30 juli.

De eerste edities, in de zomers van 2021 en 2022 was het voor de organisatie en keramisten enthousiast pionieren. Mede door de vele mooie reacties, positieve feedback, sponsoren, mooie bezoekersaantallen en verkoop gaan we met veel plezier verder met het organiseren van de KleiKunstEnRoute (we staan nu zelfs officieel ingeschreven bij de Kamer van Koophandel!).


We gaan de edities  ieder jaar afwisselen met een wat kleinere versie, zodat het voor iedereen die eraan meewerkt uitdagend blijft.

Dit jaar dus de 
Kleintje KleiKunstEnRoute

Hoe ziet deze editie eruit?
*De grote expositie van alle keramisten is buiten in het beschutte park van de Bonifatiuskapel in Dokkum.
*Een “Beleeftuin” in de tuin van het Museum Dokkum; mensen kunnen hier klei (ook op een kleine draaischijf) en keramiek vooral voelen. We willen een prikkelarme omgeving hier, geschikt voor blinden-en slechtzienden en wellicht  voor kinderen die niet te veel prikkels kunnen hebben.
*bij de molen Zeldenrust; we zijn mogelijkheden aan het onderzoeken voor een korte theatervoorstelling (live of film) waarin ook keramiek een rol speelt.
*De 3 ateliers in Dokkum zijn dit weekend geopend voor bezoek; Adiantum Keramiek, pottenbakkerij Grun en het atelier van Hidde Idzinga.

OPROEP

Wil je je keramische werk tijdens het weekend van de Kleintje KleiKunstEnRoute ook exposeren in het park van de Bonifatiuskapel? Meld je dan aan via het contactformulier of via Mariska Post mariska@projectsbypostnl en ontvang meer informatie.
Hoeveel werken?
Per keramist kunnen 3 werken geexposeerd worden. Je werk blijft beide dagen staan (maar wordt in de nacht van zaterdag op zondag binnen gezet).
Sokkels?
Wie zelf sokkels heeft kan deze gebruiken. De organisatie beschikt ook over een flink aantal sokkels, dus daar kan je ook gebruik van maken.
Kosten?
Deelname kost €40,- per keramist. En bij verkoop is er een commissie van 15%. Heb je al eerder meegedaan? Dan vieren we dit met een korting voor deze editie; deelname kost dan €35,-. En ben je student aan een kunstacademie? Dan kost deelname €25,-
De precieze details krijg je natuurlijk nog na inschrijving.

Ook via Instagram en Facebook maken we veel lawaai. We maken weer een flyer en posters (maar geen plattegrond, omdat alles zich nu binnen Dokkum afspeelt).

Leuk als je mee wil doen! 

Dus bij deze nog een keer; je kan je aanmelden of je hebt misschien een vraag: mail via het contactformulier of rechtstreeks, liefst voor 31 mei naar Mariska Post; mariska@projectsbypost.com
Tot ziens! Dineke Taal en Mariska Post

Ook 3 hedendaagse, actieve pottenbakkerijen in Dokkum zetten dat weekend de deuren open voor een bezoek: Pottenbakkerij Grun (van Janne Hamstra), Adiantum Keramiek (van Wietske Hellinga) en de pottenbakkerij van Hidde Idzinga. 

Atelier KleiTaal in Raard is dat weekend gesloten.

Op de volgende pagina stellen de keramisten van zomer 2023 zich aan je voor (meer zodra de aanmeldingen binnen zijn)

Volg ons ook via Facebook en Instagram kleikunstenroute.

Let op: Deelname aan de route is op eigen risico.
Kleintje Klei Kunst en Route zomer 2023
wandel- en fietsroute langs hedendaagse keramiek